В Парижі проходить народна церемонія прощання з Жаком Шираком

29.09.2019, 16:53
44412

У неділю, 29 вересня, в Парижі проходить народна церемонія прощання з екс−президентом Франції Жаком Шираком. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на RFi.

Читайте також: Помер колишній президент Франції Жак Ширак

Труну з тілом Жака Ширака, накриту французьким триколором, виставили у дворі Будинку Інвалідів, біля собору Святого Людовіка. Церемонія прощання почалася о 14 годині за місцевим часом, але ще за кілька годин до її початку біля Будинку Інвалідів вишикувалася значна черга.

Побажання провести народне прощання висловила сім’я Жака Ширака. Для всіх, хто прийде в Будинок Інвалідів, сім’я екс−президента приготувала брошури з його висловлюваннями.

Близько п’яти тисяч осіб уже залишили записи в книгах співчуттів в Єлисейському палаці. У цих же книгах записи зможуть залишити ті, хто прийшов на церемонію прощання в Будинок Інвалідів.

Зранку 30 вересня Жаку Шираку віддадуть військові почесті в почесному дворі Будинку Інвалідів в присутності нинішнього президента Еммануеля Макрона.

Пізніше в понеділок церемонія прощання пройде в паризькій церкві Сен−Сюльпіс. На ній будуть присутні близько тридцяти глав держав і урядів, в тому числі президент Росії Владімір Путін.

Нагадаємо, 26 вересня у Франції у віці 86 років помер експрезидент Жак Ширак. Він був президентом Франції протягом 12 років – з 1995 по 2007 рік.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com