В Пенсійному фонді пенсіонерів попередили про часті випадки шахрайства

30.03.2020, 13:13
68023

Пенсійний фонд України (ПФУ) попередив літніх людей про активізацію неправомірної діяльності шахраїв під час карантину, повідомляється на сайті фонду, пише УНІАН.

Читайте також: Аваков заявив про зниження рівня злочинності під час карантину

За даними ПФУ, одна зі схем, які використовуються зловмисниками, – це розсилка фальшивих СМС-повідомлень від імені Національного банку України про виплату додаткової тисячі гривень, анонсованої раніше президентом і міністром соціальної політики України.

“Таким чином, зловмисники, користуючись складною ситуацією в країні, намагаються спекулювати на довірі українців, спонукають пенсіонерів дзвонити і вводять їх в оману з метою заволодіти коштами. Пенсійний фонд України попереджає і застерігає українців бути пильними і не піддаватися на провокації”, – йдеться в повідомленні.

У ПФУ зазначили, що всі офіційні виплати від держави, в тому числі одноразова допомога в розмірі 1 тис. гривень пенсіонерам, у яких пенсія становить менш як 5 тис. гривень, здійснюватимуться виключно шляхом перерахування коштів на рахунки в уповноважених банках або доставлятимуться пенсіонерам листоношами “Укрпошти”. Про початок таких виплат Пенсійний фонд України повідомить невідкладно.

Також у фонді закликали телефонувати в Контакт-центр Пенсійного фонду України за телефонами, вказаними на офіційному сайті ПФУ.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com