По регіонах України немає тестів на коронавірус – чекають розподілу від МОЗ

25.02.2020, 13:30
64490

Тестів на виявлення коронавірусу COVID-19 у громадян України наразі немає. Найперше їх отримає Закарпатська область, але  чекають розподілу від Міністерства охорони здоров’я.

Читайте також: Китай розробив вакцину проти коронавірусу, проводяться перевірки та доопрацювання

Про це заявила на брифінгу в Закарпатській ОДА директорка департаменту охорони здоров’я адміністрації Єлизавета Біров, повідомляє  Укрінформ.

“Тестів на виявлення COVID-19 у громадян, котрі потрапляють в Україну через кордон з ЄС у Закарпатті, на території області наразі немає. У нас є інформація, що МОЗ отримало тести, незабаром вони будуть в області за розподілом між регіонами”, – сказала Біров.

Вона закликала МОЗ при розподілі тестів між регіонами звернути увагу на те, що Закарпаття межує з чотирма країнами ЄС, та на те, що саме через цю область йде так званий італійський потік в Україну.

Після розподілу на Закарпатті тести очікують через вісім годин.

Біров зазначила, що в області налагоджена взаємодія між медиками та визначений алгоритм, за яким працюватимуть на Закарпатті у разі виявлення у громадян COVID-19.

“Визначена основна лікарня, де проходитимуть лікування такі громадяни, — це обласна клінічна лікарня, також визначені бригади швидкої медичної допомоги, які займатимуться транспортуванням таких пацієнтів, це 13 бригад. Медперсонал забезпечений засобами захисту та пройшов відповідне навчання, медикаментів в області достатньо,” – наголосила вона, додавши, що минулого тижня Закарпаття отримало із держрезерву 285 тисяч масок.

“У залежності від того, скільки на Закарпатті буде тривати пересторога щодо ситуації з поширенням коронавірусу з Італії через кордон з ЄС — не виключено, що нам будуть потрібні додаткові засоби захисту. Про це ми інформуватимемо міністерство додатково”, – зазначила чиновниця.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com