В РФ помітили банери з гаслами “Один народ. Одна історія. Одна країна”: схожі були в нацистській Німеччині (фото)

2.11.2022, 14:02
130242

У російських регіонах на фасадах вокзалів та навіть адміністративних будівель з’явилися банери-триколори з написом “Один народ. Одна історія. Одна країна”.

Читайте також: Окупанти подвоїли наступ на Донеччині та намагаються оточити ЗСУ під Вугледаром – ISW

Про це повідомив Telegram-канал ЧТД.

Зазначається, що банери помітили на вокзалах у Новгороді та Тюмені. У Москві в районі метро “Автозаводська”. На  адміністративній будівлі у Новосибірську.

Зазначається, що гасло майже дослівно відтворює формулювання Третього Рейху: “Один народ, один ⁠рейх, один фюрер” (“Ein Volk, ein Reich, ein Führer”). До слова, під ним у 1938 році пройшов австрійський референдум з аншлюсу з Німеччиною, він же був на плакатах з Гітлером.

Читайте також: Росія планує розмістити іранські ракети на північ від України, проти них у нас нема захисту – Ігнат

Своєю чергою, The Village пише, що таке гасло рекомендували” використати бюджетникам із Кірова, яких зганяли на мітинги 23 вересня на підтримку “референдумів” про приєднання до Росії “ДНР”, “ЛНР”, тимчасово захоплених територій Херсонської та Запорізьких областей.

Нагадаємо, нападу Росії на Україну 24 лютого російського президента Володимира Путіна почали називати сучасним Адольфом Гітлером. Крім того, дії армії РФ порівнюють із тими, що коїли німецькі нацисти. Так, політолог Володимир Фесенко вважає, що кремлівський диктатор претендує на роль Гітлера, а його посіпака Дмитро Медведєв – на роль Геббельса.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com