В російських містах відбулись протести проти “обнулення” термінів президента РФ

22.03.2020, 20:16
67238

У низці міст Росії сьогодні протестують проти поправок до Конституції РФ, якими передбачено “обнулення” президентських термінів Володимира Путіна.

Читайте також: Дефіцит через коронавірус: РФ звернулась до Білорусі з проханням передати продукти харчування

Як пише УНІАН, на мітинг проти поправок в Красноярську прийшло близько 200 городян. Раніше місцева влада відмовила у проведенні акції протесту в центрі міста і виділила місцевий гайд-парк – сквер Космонавтів, розташований на вулиці Терешкової. Саме вона внесла поправку про обнулення президентських термінів під час другого читання законопроекту в Держдумі.

У Єкатеринбурзі на мітинг проти обнулення термінів президентства Путіна прийшли близько 50 осіб. Через загрузу коронавірусу в Єкатеринбурзі заборонено проводити заходи з участю понад 50 осіб. Як заявив один з організаторів акції, представник партії “Яблуко” Максим Петлін, “загроза незмінності влади серйозніше захворювання”. Тому активісти вирішили провести захід.

На протести в Читі також з причини обмежень прийшли рівно 50 осіб, організатори навіть роздали присутнім номерки. Одним з головних гасел акції став слоган “Ні вічному Путіну”. Перед учасниками виступили громадські активісти та депутати Забайкальського краю від КПРФ.

У Новосибірську, попри погані погодні умови, відбувся узгоджений мітинг. На нього прийшли близько 40 осіб. Присутні вимагали “обнулити терміни політв’язням” і відмовитися від внесення поправок до Конституції.

Мітинги пройшли також в Ростові-на-Дону, Читі, Комсомольську-на-Амурі та інших містах, пише “Росбалт”.У Кемерові співробітники поліції в цивільному затримали місцевого жителя, який стояв в одиночному пікеті. Олексій Федоров тримав плакат “Геть Путіна. Живу по совісті”. Поліцейські пояснили затримання тим, що в них “є доручення”.

У Калінінграді активісти влаштували серію одиночних пікетів проти зміни Конституції.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com