В Росії посиляться репресії після набуття змін до закону про “іноземних агентів” – британська розвідка

30.11.2022, 17:02
131789

Від 1 грудня на території Російської Федерації набудуть чинності зміни до закону про “іноземних агентів”. Путін використовує цей закон для репресій уже десять років.

Читайте також: Від 1 грудня розпочнеться оформлення документів для учасників бойових дій – Резніков

Про це йдеться у щоденному огляді Міністерства оборони Великої Британії.

Британська розвідка зазначає, що у липні 2022 року президент Росії Володимир Путін схвалив поправки до закону про “іноземних агентів” 2012 року, який широко використовувався для репресій проти опонентів режиму. Планується, що нові заходи набудуть чинності 1 грудня 2022 року.

Поправки розширять визначення, додавши осіб, які просто перебувають під невизначеним “впливом або тиском” іноземних гравців. Міністерство юстиції також матиме право публікувати особисті дані та адреси призначених “іноземних агентів”, що майже напевно поставить їх під загрозу переслідування.

“Нові закони ще більше розширять репресивні повноваження російської держави. Ця тенденція різко посилилася після вторгнення РФ в Україну. Кремль, ймовірно, діє на попередження, щоб запобігти зростанню внутрішнього інакомислення, оскільки війна триває та все більше впливає на повсякденне життя росіян”, – дійшли висновку в розвідці Британії.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com