В СБУ назвали агентурні мережі, які викрили під час розслідування справи Медведчука

23.09.2022, 09:31
127954

Під час розслідувань справи “кума Путіна” Вітора Медведчука СБУ виявила чимало інформації про російські агентурні мережі та їхніх учасників. Зрадників викрили та затримали.

Читайте також: Росіян, які ховаються від мобілізації у Білорусі, будуть відправляти до РФ: ЗМІ дізналися деталі

Про це на брифінгу розповів в.о. голови СБУ Василь Малюк.

За його словами, правоохоронці:

викрили агентурну мережу так званого “Професора”, яка діяла в Одеській та Івано-Франківській областях. Агенти займалися збором інформації і передачею її до російських спецслужб.

затримали “крота” – посадовця Кабінету Міністрів, керівника одного з відділів, який передавав ворогу інформацію, зокрема секретну. Щодо нього вже є вирок суду – зловмисник засуджений до 12 років позбавлення волі.

викрили агентурну мережу, яка діяла на території Хмельниччини та Івано-Франківщини. Її завданням був не лише збір інформації, а й підготовка до створення там відповідних квазіреспублік. Наразі окремі фігуранти вже ув’язнені.

“Також ми попередили можливе встановлення спеціальних технічних засобів в кулуарах ВР. Росія через своїх спецслужбістів хотіла займатися збором інформації безпосередньо серед нардепів. СБУ цього не допустила”, – наголосив Василь Малюк.

Він запевнив, що СБУ здобула максимум важливої інформації у цій справі. Малюк пояснив, що обмін Медведчука не перешкоджає як подальшому судовому розгляду у провадженнях, де фігурує “кум Путіна”, так і ухваленню судових рішень, призначенню покарання та конфіскації арештованого майна.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com