В “Слузі народу” повідомили кого можуть звільнити від податків

16.10.2019, 13:51
47287

Уряд України має намір переглянути підхід до розрахунку прожиткового мінімуму. Про це повідомила народний депутат від партії “Слуга народу” і голова комітету з питань соціальної політики Галина Третьякова, передає UBR.

Читайте також: Гончарук повідомив про підняття прожиткового мінімуму в Україні з наступного року

Відтак, “мінімалку”, яку отримує сім’я з низькими доходами, можуть звільнити від податків.

“Якщо чесно розраховувати прожитковий мінімум, ми отримаємо цифру понад 4000 грн. Ми порахуємо соціальні зобов’язання перед незахищеними категоріями громадян. І це послужить основою переформатування і завантаження соціальної системи, яка повинна допомогти адресно людині, яка цього потребує”, − сказала Третьякова.

За словами Третьякової, сьогодні влада не може забезпечити в повному обсязі чесний прожитковий мінімум. Тому незабаром його відв’яжуть практично від усіх соціальних виплат. Але це не означає, що допомогу тим, хто її реально потребує уріжуть. Така реформа повинна посприяти перерозподілу бюджетних коштів найбільш вразливим групам населення.

Вона додала, що прожитковий мінімум і його економічний сенс полягають в тому, що якщо людина заробляє 4000 грн на місяць, то податок брати з цієї суми немає сенсу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com