В УГКЦ повідомили три передумови приїзду Папи Франциска до України

26.12.2019, 10:12
57798

Очільник Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) зяавив, що для уможливлення приїзду в Україну Папи Римського Франциска слід виконати три умови.

Читайте також: Папа Римський у день Різдва згадав Україну, що прагне миру

Про це він розповів  в інтерв’ю Радіо Свобода.

Він послався на слова державного секретаря Ватикану кардинала П’єтро Пароліна, який їх озвучив гостям з України в Римі. “Перше – це є запрошення католицьких церков. Друге – це є запрошення з боку української державної влади”, – заявив владика Святослав. Глава УГКЦ висловив сподівання, що виконати ці дві умови буде нескладно. “Ми маємо нового президента. Я сподіваюся, що він запросить папу”, – пояснив він.

Щодо третьої умови верховний архієпископ Києво-Галицький не став вдаватися в конкретику. “Третє. Паролін говорив, що потрібно, щоб теж і інші християнські церкви не заперечували проти того візиту”, – заявив він. Ішлося, вочевидь, насамперед про чисельні релігійні організації православних України.

При цьому предстоятель УГКЦ заперечив тезу про те, що потенційному візиту понтифіка перешкоджає Росія. “Не потрібно у всьому бачити “руку Москви”. Вона є. Але нам не потрібно бути залежними від неї і просто ментально від неї звільнитися”, – порадив владика Святослав. І уточнив, що зі свого боку вже запросив Франциска. “Ми його офіційно вже вкотре запросили приїхати до України. Він мені пообіцяв, що він це дуже серйозно прийняв до уваги”, – запевнив архієрей.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com