В Україні через аномальну спеку можуть аварійно відключати електроенергію

22.06.2019, 16:21
30237

В Україні через аномальну спеку можуть аварійно відключати електроенергію. В останні два тижні склалася загрозлива ситуація із забезпеченням балансу виробництва та споживання електроенергії, через що можливе аварійне вимкнення електроенергії.

Читайте також: Мінфін керуватиме держпідприємством Укренерго

Про це повідомляє національна енергетична компанія “Укренерго”.

Зазначається, що пік споживання потужності в системі становив 17935 мегават, і для забезпечення балансу при підвищенні температури повітря та піковому споживанні необхідні резервні маневрові потужності, зокрема, блоки ТЕС, забезпечені паливом.

Однак в поточних умовах енергосистема України працює з відсутніми нормативними резервами потужності на енергоблоках ТЕС генеруючих компаній. Наразі поза резервом через відсутність вугілля знаходяться 7 блоків ТЕС (3 – ДТЕК і 4 – “Центренерго”) сумарною встановленою потужністю 2857 мегават. За 10 днів спеки запаси вугілля на складах ТЕС зменшились майже на 10%.

Ситуація ускладнюється виведенням в аварійний ремонт ще 8 блоків ТЕС (6 – “Центренерго”, 1 – “Донбасенерго” та 1 — ДТЕК Енерго) на 2320 мегават.

За умови підвищення температури повітря, збереження тенденції до виведення блоків ТЕС в аварійний ремонт та відсутності палива на теплових станціях в енергосистемі складеться надзвичайна ситуація.

“Це значить, що в “Укренерго” не залишиться інструментів для забезпечення покриття максимальних навантажень в енергосистемі. У таких випадках “Укренерго” може застосовувати графіки аварійного вимкнення для забезпечення цілісності енергосистеми”, – йдеться в повідомленні.

В “Укренерго” зазначили, що вирішити питання може прискорення виведення з ремонтів Трипільської, Зміївської ТЕС (“Центренерго”) та Слов’янської ТЕС (“Донбасенерго”) або ж включення у роботу газомазутних блоків ТЕС.

Крім цього, для подальшої надійної роботи енергосистеми необхідно забезпечити стабільність постачання вугілля, зокрема на Криворізьку та Луганську ТЕС (“ДТЕК Енерго”).

Також повідомляється, що “Укренерго” вже звернулось до Ради нацбезпеки та оборони з відповідним листом, оскільки від оперативності прийняття рішення та його виконання наразі залежатиме операційна безпека енергосистеми України.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com