В Україні фурам введуть плату за проїзд на дорогах

27.08.2019, 17:12
39082

Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) планує ввести систему збору плати від великовантажного транспорту за проїзд по дорогах України. Про це повідомив виконуючий обов’язки глави агентства Славомир Новак в інтерв’ю ″Інтерфакс-Україна″.

Читайте також: В Україні заборонили кілька антисептиків

″Це була моя ініціатива – імплементувати в Україні інтелектуальні транспортні системи. Крім Weight-in-Motion (WiM, системи автоматичного зважування в русі – ред.), це також фото-фіксація перевищення швидкості і системи аналізу трафіку за допомогою камер. Четверта частина глобальної інтелектуальної транспортної системи України – це tolling, тобто збір плати з великовантажного транспорту за проїзд по дорогах України″, – повідомив він.

Він вважає, що введення збору буде серйозною законодавчою зміною для України, яка істотно поліпшить стан доріг у країні.

″Потрібно прийняти закон, який врегулює питання цього збору. Нам вкрай необхідно ввести додаткове джерело Дорожнього фонду. Існує європейський принцип: фури, особливо ті, які заробляють на перевезеннях, повинні більше платити за проїзд по дорогах″, – сказав в.о. глави відомства.

За словами Новака, обсяги руйнування автодоріг за рахунок перевантаженого транспорту – величезні.

″Проблема з перевантаженими фурами в Україні дуже, дуже велика″, – вважає він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com