В Україні готують експериментальний препарат для лікування COVID-19 (відео)

9.10.2020, 19:51
86239

В Україні для лікування пацієнтів з коронавірусною інфекцією готують експериментальний препарат. Зокрема, пацієнтам з тяжкою формою будуть вводити гіперімуноглобулін, створений на основі плазми, яка містить антитіла до COVID-19

Читайте також: В Україні планують ввести карантин “вихідного” дня

Про це стало відомо під час засідання уряду, передає кореспондент УНН.

“Проектом акту пропонується затвердити механізм реалізації експериментального проекту із заготівлі специфічної гіперімунної плазми крові, що містить антитіла до SARS-CoV-2 для контрактного виробництва із неї імуноглобуліну для використання у лікуванні коронавірусної хвороби. Зокрема у рамках експериментального проекту ініціюється заготівля плазми, яка у своєму складі містить антитіла до SARS-CoV-2 з подальшою переробкою та виготовленню гіперімунного імуноглобуліну. Така плазма буде передана вітчизняним виробникам лікарських засобів”, – зазначив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

За його словами, у разі успішного проходження клінічних випробувань, даний препарат буде використовуватися для лікування осіб хворих на COVID-19 у важкому стані.

Читайте також: Шмигаль анонсував звільнення і догани через затримку доплат медикам

“Зараз клінічні випробування тривають у інших країнах світу…у нас в свою чергу завершилися клінічні випробування звичайного імуноглобуліну, який показав достатньо гарні результати, зараз оформлюються відповідні документи у державному експертному центрі, і ми вважаємо за потрібне рухатися таким шляхом і теж почати такі випробування на гіперімунний імуноглобулін”, – додав міністр.

Так, члени уряду підтримали даний проект постанови одноголосно.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com