В Україні готують механізм електронного бронювання від мобілізації через “Дію”, – ЗМІ

23.04.2024, 11:33
157757

Кабінет міністрів розробляє новий порядок електронного бронювання військовозобовʼязаних, який передбачає залучення можливостей “Дії”.

Читайте також: Часів Яр та околиці намагаються штурмувати близько 25 тисяч десантників РФ – ОСУВ “Хортиця”

Це вже друга спроба уряду запустити цей механізм, пише Forbes з посиланням на проект постанови (не фінальна версія документа) про електронне бронювання.

Зазначається, що справедливий механізм бронювання співробітників від мобілізації є одним із ключових запитів бізнесу. З початку 2024-го в Офісі президента та Верховній Раді дискутуються щодо різних моделей економічного бронювання, які пропонують сплату певної суми грошей чи податків в обмін на бронь. Однак наразі ця концепція на паузі.

Натомість в уряді хочуть повернутися до ідеї електронного бронювання, яку мали запровадити ще восени 2023-го. В Кабміні готується механізм бронювання співробітників через портал “Дія”. Це підтвердила перший віце-премʼєр та міністр економіки Юлія Свириденко.

“Це буде швидкий і зрозумілий процес для бізнесу”, – зазначила міністр економіки.

Два співрозмовники, знайомі з концепцією, сказали виданню, що запустити процес електронного бронювання можна швидко. Але головна перепона – погодження процедури з Генштабом та Міністерством оборони.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com