В Україні хочуть ввести обмеження на карткові перекази для клієнтів банків: що про це відомо

14.02.2024, 11:02
154167

НБУ готує рішення щодо введення обмежень на карткові перекази для клієнтів банків. Це необхідно для боротьби щодо ухилення від сплати податків.

Читайте також: Сенат США остаточно підтримав законопроєкт про виділення допомоги Україні: що буде далі

Про це в ефірі телеканалу “Еспресо” повідомив президент Асоціації українських банків Андрій Дубас.

Нацбанк і ВР продовжують заходи щодо боротьби з тіньовою економікою та порушенням законодавства у сфері фінансового моніторингу. Відразу хочу заспокоїти користувачів банківських послуг. Ті, хто користується банківськими послугами й не порушує законодавства, до таких карток ніяких обмежень застосовуватися не буде. Мова про продовження боротьби щодо ухилення від сплати податків, особливо у сфері грального бізнесу”, – наголосив Андрій Дубас.

За його словами, наша держава постійно перебуває “в позиції наздоганяючого, оскільки встановлюються обмеження, а люди намагаються їх обійти. Проте точної інформації щодо цього законопроєкту або конкретних обмежень на карткові перекази ще немає.

Проте застосовуватися обмеження будуть точно.

Наприклад, якщо банк бачить, що по картці кожного тижня проходить приблизно схожий обсяг операцій, а з наступного тижня з’являються нетипові операції. Тобто кожного дня на картці з’являється 100-200 тис. грн. Також банк може звернути увагу на кількість операцій з картками, які вважаються нормою. І від цього показника теж можуть відбуватися додаткові обмеження”, – пояснив Дубас.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com