В Україні хочуть ввести транспортний податок на вживані автомобілі

28.09.2018, 10:34
4394

У поправках до законопроекту №8487, який скоро в другому читанні заслухають депутати Верховної Ради, є пропозиція оподатковувати все старі автомобілі в Україні. Якщо законопроект приймуть з такою поправкою, то українським автовласникам доведеться “розщедритися”.

У поправках до вищезазначеного законопроекту пропонується оподатковувати все старі транспортні засоби, починаючи з мотоциклів і закінчуючи автобусами. Цей податок, якщо його затвердять, доведеться платити за машини, чий вік перевищує 5 років.

Зараз власники старих легкових і вантажних автомобілів, автобусів не зобов’язані платити транспортний податок (ТП), виняток становлять власники преміальних машин віком до 5 років за ціною понад 1,3 млн. грн.

Розмір ТП планують вираховувати наступним чином (якщо, звісно, цю поправку не “ліквідують”). Використовуватиметься формула Податок = (Базова ставка) х (коефіцієнт двигуна) х (коефіцієнт віку) х (коефіцієнт еко).

Мінімальний щорічний платіж за компактний шестирічний автомобіль з бензиновим двигуном об’ємом 1000 куб. см – 300 грн, 16-річного віку з бензиновим двигуном 1800 куб. см – 7920 грн, а з аналогічним дизелем – 11 880 грн.

У висновку слід зазначити, що нерозмитнені машини з іноземною реєстрацією не підпадатимуть під дію транспортного податку. Якщо, звісно, його схвалять депутати ВР.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com