В Україні хочуть змінити пенсійний вік: деталі

21.09.2019, 15:11
43063

Пенсійний вік для жінок хочуть знизити 55 років, за умови, що робочий стаж налічує 30 років. Відповідний законопроект розміщений на сайті парламенту, повідомляє Gazeta.ua.

Читайте також: У Раді планують внести зміни до закону про пенсійний вік для жінок

Проект №0972 “Про внесення змін до закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (щодо удосконалення пенсійного забезпечення)” пропонує продовження до 1 січня 2022 року право дострокового виходу на пенсію в 55 років жінкам, які мають не менше 30 років страхового стажу та за умови звільнення з роботи.

У супровідній записці також вказано, що статтею 40 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” перебачається обчислення пенсії з урахуванням заробітньої плати за весь період страхового стажу починаючи з 1 липня 2000 року.

Як зазначається, за бажанням пенсіонерата за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами у період до 1 січня 2016 року або в разі, якщо страховий стаж починаючи з 1 липня 2000 року становить менше 60 місяців, для обчислення пенсії також враховується заробітна плата (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд до 1 липня 2000 року незалежно від перерв.

Законопроект пропонує продовжити строк подання довідки до 1 січня 2022 року.

Автором законопроекту зазначено Юрія Шухевича – депутата восьмого скликання з фракції “Радикальної партії”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com