В Україні масово гинуть бджоли, причини

27.09.2021, 10:30
101845

В Україні зросли ціни на мед, проте, за словами фахівців, це не граничні, і вони будуть підніматися ще

Серед основних причин такого зростання цін виокремлюють несприятливі погодні умови, які спостерігалися навесні і влітку цього року. Ще одна причина, яка призвела до скорочення медозбору — масове вимирання бджіл. Зазначається, що рясна обробка полів пестицидами та іншими препаратами для росту і захисту рослин стає згубною для бджіл. Крім того, на вартість меду має вплив подорожчання інвентарю і бджолопакетів, які використовуються бджолярами.

«В Україні мед завжди вважався відносно доступним продуктом для гаманців громадян, проте цьогоріч ціни істотно зросли. В середньому підвищення склало від 25 до 100 гривень за кілограм залежно від сорту. Наприклад, якщо в минулому році роздрібна ціна меду із соняшнику становила 100 гривень за кілограм, то зараз він коштує 125-150 гривень за кілограм», — зазначив аналітик ринку.

Раніше ми повідомляли, що на тлі здорожчання цін на зернові та олійні культури, які за останній рік збільшились майже вдвічі, зростає вартість кормів для сільськогосподарських тварин. Відтак, корми в середньому подорожчали на 68-84% в залежності від інгредієнта.

Крім того у Держрезерві заявили, що запаси зерна перебувають на критично низькому рівні. Зокрема, через відсутність фінансування. Так, станом на сьогодні на підприємствах Держрезерву зберігається зерно врожаїв 1999-2018 років, що значно перевищує затверджені терміни зберігання — 2 роки.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com