В Україні мають намір підвищити норму споживання газу

30.05.2020, 19:46
74045

Міністерство енергетики пропонує уряду підвищити норми споживання газу для користувачів без лічильників, повідомляє прес-служба відомства.

Читайте також: Для українців готують нову платіжку на електрику

Така ініціатива пояснюється проблемами про неконтрольований обсяг споживання газу деякими домогосподарствами, що призводить до збитків підприємств, говорять в міністерстві, пише Кореспондент.

Наразі за умови використання тільки газової плити діє норма в 3,28 кубометри з людини, а пропонується підвищити її з квітня по вересень – до 5,2 кубометра на людину, а з жовтня по березень – 7,6 кубометрів на людину.

Коли використовується тільки газова плита, але без гарячої води, норму планують підвищити з 5,39 кубометрів на людину до 7,1 кубометра на людину з квітня по вересень і до 12 кубометрів на людину з жовтня по березень.

При використанні газової плити і газової колонки пропонують підняти норму з 10,49 кубометра на людину до 16,3 кубометра на людину з квітня по вересень, і до 27 кубометрів на людину з жовтня по березень.

Міністерство пояснює, що проблемою є відсутність 100% комерційного обліку газу для населення, що проживає в квартирах і приватних будинках, і наявність економічно обґрунтованих норм споживання газу.

“Це призводить до безкоштовного використання газу побутовими споживачами в розмірі 2,6 млрд грн на рік”, – говорять в Міненерго.

Нагадаємо, Нафтогаз знизив вартість газу для населення на травень на 21% (621 грн) – до 2,275 грн за кубометр (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і витрат на транспортування). За рік газ подешевшав на 62%.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com