В Україні можуть перенести шкільні канікули через опалення

3.10.2021, 16:15
102255

В Україні через ціни на опалення можуть перенести канікули для школярів – підвищення тарифів найбільше вплине на жителів невеликих міст.

Так, в деяких школах з метою зменшення споживання тепла навіть планують перенести канікули, щоб почати опалювальний сезон пізніше.

Глава Союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко зазначив, що багато міст не зможуть уникнути подорожчання “тепла”. Нові тарифи на теплову енергію КП “Черкаситеплокомуненерго” затвердив місцевий міськвиконком і підвищення склало аж 35% (Гкал – 2 034 грн).

“Для бізнесу та бюджетних установ тепло подорожчає на 205% і складе 4 316 грн. Для того, щоб зменшити споживання тепла планують змістити канікули для школярів, щоб розпочати опалювальний сезон в школах пізніше”, – пояснив фахівець.

Крім того, Попенко розповів, як можуть збільшитися тарифи в різних містах області. Так, за його словами, в Каневі тепло може подорожчати на 35%, для інших споживачів – на 13%.

Відзначимо, що раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що підстави для підвищення тарифів на тепло і гарячу воду (рішення приймає місцева влада) немає, так як тепловики отримають газ за ціною 7,96 грн за куб. У той же час самі представники міст стверджують: в діючих цінах закладено старий тариф на блакитне паливо в розмірі близько 4 грн за куб, тому обійтися без подорожчання не вдасться.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com