В Україні можуть повернути “пакети малюка” замість компенсацій

17.09.2020, 16:09
84388

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної політики підтримав законопроєкт №3006а щодо повернення “пакету малюка” для батьків (зараз допомогу видають грошима) і рекомендував депутатам розглянути його в сесійній залі. Відповідний законопроект №3006а за основу підтримали 316 нардепів.

Читайте також: У Черкасах через “побори” в школі побилися батьки учнів (відео)

Про це повідомляє РБК-Україна.

Автори документа пояснюють, що, згідно з даними опитування ЮНІСЕФ, позитивний вплив програми на сімейний бюджет відчули 79% сімей з дітьми. Майже половині (49%) одержувачів “пакунку” вдалося істотно заощадити на покупці товарів для немовляти на перших місяцях життя.

Крім того, підкреслюють автори законопроекту, за два роки кількість предметів у пакунку зросла у 2,5 рази. Якщо у 2018 році тільки 35% батьків надавали перевагу пакунку грошовій виплаті, то тепер 8 з 10 сімей хочуть отримувати допомогу саме в натуральному вигляді.

У документі прописано, що тимчасово – з 1 жовтня по 31 грудня цього року – закупівля одноразової натуральної допомоги “пакет малюка” організовується і здійснюється через Управління ООН з обслуговування проектів у рамках пілотного проекту.

Після закупівлі “пакети” будуть доставляти в пологові будинки і відділи соціального забезпечення населення.

Відповідно до закону, з 1 січня 2021 року забезпечення цієї одноразовою допомогою, процедура її замовлення, закупівлі і транспортування до закладів охорони здоров’я (пологові будинки або пологові відділення, перинатальні центри, неонатальні центри тощо) здійснюється відповідно до закону “Про державні закупівлі “.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com