В Україні можуть з’явитися “діагональні зебри”

12.04.2019, 16:12
20602

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства вивчає зарубіжний досвід з облаштування пішохідних переходів на перехрестях у вигляді “косої зебри”.

Читайте також: У 2019 році Польща закриває пішохідний пункт пропуску з Україною

Про це написав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

“В Європі більшість пішохідних переходів – наземні, а не підземні, як у нас. Незважаючи на це, аварій там в рази менше. Все завдяки розумному проектування вулиць і доріг”, – написав Парцхаладзе.

Чиновник навів у приклад пішохідні переходи з “косою зеброю” на перехрестях. Тобто, не перпендикулярно тротуару, як наноситься розмітка зазвичай, а навскіс або по діагоналі.

За оцінками експертів, завдяки “косій зебрі” водіям легше бачити, чи є на пішохідному переході люди. Таким чином, знизиться ризик наїзду на пішохода або створення іншої аварійної ситуації.

Більш того, такий вид “зебри” підвищує уважність самого пішохода і змушує його дивитися в бік автомобіля, що рухається.

Натисність для збільшення

За словами Парцхаладзе, більшість ДТП в Україні за участю пішоходів відбувається саме на перехрестях. За статистикою МВС, в 2018 році на українських дорогах загинуло близько 3 тисяч осіб, близько 30 тисяч – травмовані.

“Серед найпоширеніших причин аварій – порушення правил проїзду перехресть, недотримання безпечної дистанції, порушення правил маневрування, перевищення дозволеної швидкості і водіння в нетверезому стані”, – пише Парцхаладзе.

“Тому… важливо: проектувати продумані переходи, влаштовувати захисні стовпчики на краю тротуарів. Якщо тільки завдяки цьому нам вдасться зменшити кількість аварій, то уявіть скільки життів це може врятувати”, – заявив він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com