В Україні можуть зрости страхові виплати для постраждалих в ДТП

26.10.2021, 21:31
103876

Національний банк України пропонує винести на громадське обговорення зміни до порядку здійснення обов’язкового страхування для постраждалих у дорожньо-транспортних пригодах. 

Читайте також: В Україні значно спростили реєстрацію автомобіля в сервісних центрах МВС

Про це повідомляє НБУ.

Для цього розробили проєкти 2 постанов правління НБУ: “Про розміри страхових сум за договорами обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів” та “Про деякі питання здійснення обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів”.

У цих постановах пропонується:

збільшити розміри страхових сум за договорами ОСЦПВ до 160 тис. гривень (зараз – 130 тис. грн) на одного потерпілого за заподіяну шкоду майну, та до 320 тис. гривень (зараз – 260 тис. грн) на одного потерпілого за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю потерпілих.

затвердити перелік, значення та порядок застосування коригуючих коефіцієнтів у разі укладання страховиками договорів обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів;

затвердити положення про єдину централізовану базу даних щодо обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів;

затвердити розмір базового страхового платежу за договорами обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів у розмірі 180 гривень;

збільшити розміри страхової виплати за шкоду, заподіяну майну потерпілих, у разі оформлення європротоколу (оформлення документів про дорожньо-транспортну пригоду без участі уповноважених працівників Національної поліції України) до 80 000 гривень на одного потерпілого.

Як зазначають у НБУ, ці документи підвищать рівень захисту потерпілих у ДТП та наблизять національне моторне страхування до європейських стандартів.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com