В Україні МВС планує посилити покарання для водіїв за низку правопорушень

26.12.2019, 15:10
57850

У МВС України заявили, що законопроекти про посилення покарання водіїв за наїзди на людей, які призводять до травмування чи загибелі, незабаром будуть направлені до Верховної Ради. Повідомляють ФАКТИ.ICTV.

Читайте також: Практичні іспити на отримання посвідчення водія записуватимуться на відеореєстратор

“Пропонуємо збільшити розміри штрафів за низку адміністративних правопорушень: перевищення максимально дозволеної швидкості руху понад 50 км/год − 3,4 тис. грн (зараз 510 грн); залишення місця ДТП − 3,4 тис. грн (зараз 255 грн) і можливість позбавлення прав на 6 місяців за водіння особою без водійського посвідчення – 10,2 тис. грн (зараз 510 грн), −заявив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

У МВС ініціюють зниження порога перевищення швидкості руху, з якого настає адміністративна відповідальність, з 20 км до 10 км.

Також відомство пропонує не відносити керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння до кримінальних проступків. Однак, якщо водій під впливом алкоголю або наркотиків наїде на людину, то покарання буде суворішим.

Геращенко додав, що в першому кварталі 2020 року планують запустити систему автоматичної фото− і відеофіксації перевищення швидкості.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com