На річках Закарпатської області 31 серпня та 1 вересня рівень води може підвищитись до 1 метра. Однак значного підтоплення територій не прогнозують. Про це повідомив Закарпатський обласний центр з гідрометеорології.

У гірських районах буде загроза селів та зсувів ґрунту. Там триматиметься другий рівень небезпеки.

Де ще погіршиться погода

В Українському гідрометеорологічному центрі зазначили, що в Херсонській, Миколаївській, Одеській, Луганській, Донецькій областях 31 серпня очікують на надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Також у гідрометеоцентрі прогнозують, що така ж ситуація буде 1 вересня.

Крім того, за інформацією Львівського гідрометцентру, у Львівській області 31 серпня та 1 вересня будуть значні дощі, грози та пориви вітру. Загалом в області зберігатиметься перший рівень небезпеки.

Осіннє похолодання спершу слід чекати на Заході та Півночі України. Температура повітря знизиться до +14 та +16 градусів.

Крім того, на Заході температура вже 3 вересня сягне +13 градусів.

На Півдні, Сході та у Криму на початку осені триматиметься на рівні +22 та +24 градусів.

Загалом вересень 2021 року в Україні буде холодним. Однак у жовтні розпочнеться “бабине літо”.

Директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда розповів, що в Україні збільшилась середньорічна температура. Щороку кількість теплих днів в Україні збільшується приблизно на 10 – 15 днів.