В Україні на державному рівні вирішили вшановувати пам’ять дітей, які загинули на Донбасі

1.06.2021, 12:02
97382

Пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, у Верховній Раді запропонували вшановувати на державному рівні. Відповідний проєкт постанови у День захисту дітей, 1 червня, затвердили народні депутати.

Читайте також: На Волині ветеран АТО наклав на себе руки

За ухвалення документа в цілому проголосували 308 парламентарів (поіменне голосування). Його до парламенту ще в квітні подала депутатка від “Слуги народу” Марія Мезенцева, пише Обозреватель.

Зауважимо: перш ніж голосувати, нардепи в залі ВРУ хвилиною мовчання вшанували пам’ять безневинних дітей, загиблих у боротьбі України з агресією РФ на Донбасі. Більшість голосів “за” віддали “слуги народу” (208), водночас жоден нардеп від ОПЗЖ не підтримав ухвалення постанови.

У чому суть проєкту постанови

У пояснювальній записці до документа №5343 наголошується, що з початку нападу Росії на Україну на території деяких областей, зокрема Донецької та Луганської, загинуло понад 240 дітей, ще 56 зникли безвісти. Крім цього, отримали поранення й травми, за даними різних джерел, від 167 до понад 500 молодих громадян України.

Так, проєкт постанови передбачає 4 червняу Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії, вшанувати на державному рівні в Україні пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії РФ.

Автори законодавчої ініціативи пропонують рекомендувати:

Кабінету міністрів розробити та затвердити план відповідних заходів;

місцевим органам виконавчої влади – вшанувати пам’ять загиблих дітей шляхом найменування навчальних закладів та топонімічних об’єктів;

Державному комітету телебачення і радіомовлення України – організувати тематичні теле- та радіопередачі.

Постанова набуває чинності з дня її ухвалення. Додамо, що авторами документа стали понад пів сотні народних депутатів. Окрім Мезенцевої, серед них і Олександр Мережко, Євгенія Кравчук (фракція “Слуга народу”), Соломія Бобровська, Ярослав Юрчишин (фракція “Голос”), Лариса Білозір, Микола Кучер (депутатська група “Довіра”), Дмитро Лубінець (група “За майбутнє”).

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com