В Україні набув чинності зоозахисний закон: пересувні цирки заборонили, а за вигулювання собак без повідців – штрафуватимуть

9.11.2021, 22:55
104780

В Україні набув чинності закон №2351 щодо імплементації деяких положень європейського законодавства у сфері охорони тваринного та рослинного світу.

Читайте також: На Черкащині затримали чоловіка, який наловив риби на чверть мільйона гривень

Про це свідчать дані на сайті Верховної Ради.

Згідно з текстом документу, він передбачає збільшення штрафів за вигулювання собак без повідців і намордників. Закон також забороняє роботу пересувних цирків, зоопарків та виставок.

Відтак, вигул собак без повідців і намордників або у не відведених для цього місцях передбачає штраф від 170 до 340 грн. Для посадових осіб покарання передбачає попередження або штраф від 340 до 850 грн. Зазначається, що ця норма стосується лише порід собак, які заднесені до категорій небезпечних.

Якщо таке порушення здійснюється повторно впродовж року, то штраф для фізичної особи збільшується до 340-510 грн, для посадової – до 510-1020 грн.

Водночас, якщо порушення супроводжується нанесенням шкоди здоров’ю людини або його майну, то фізичній особі загрожує штраф від 1700 до 3400 грн з конфіскацією тварини, посадовцям – від 3400 до 5100 грн з конфіскацією тварини.

Крім того, до повноважень місцевої влади у сфері охорони тварин від жорсткого поводження занесли вживання заходів і забезпечення заборони пересувних звіринців, зоопарків, виставок диких тварин тощо.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com