В Україні навесні злетять ціни на продукти: подорожчає не тільки хліб

2.02.2021, 15:51
93994

Навесні 2021 року в Україні очікується підвищення вартості деяких продуктів. В основному будуть здорожчати зернові, овочі і фрукти, а інфляція в цей період складе 7-8%. Про це інформував прогноз Нацбанку, в якому повідомляв, що зростання продовольчої інфляції у першому півріччі поточного року продовжиться внаслідок низького торішнього врожаю більшості сільськогосподарських культур.

Читайте також: Заробітчани у 2020 році переказали до України рекордну суму грошей

Ппрес-служба асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” з посиланням на радника зі стратегічного розвитку Володимира Лапу також підтверджує прогноз Нацбанку щодо подорожчання продуктів.

“Ми вважаємо реалістичними прогнози Нацбанку щодо підвищення інфляції до 7-8% навесні зі зменшенням темпів інфляції влітку. Насамперед може здорожчати зернова група, вірогідний і короткостроковий сезонне зростання цін на овочі та фрукти, який традиційно відбувається навесні”, – повідомив експерт.

Володимир Лапа зазначив, що раніше в Україні вже серйозно подорожчали яйця, тому їх вартість надалі істотно підвищуватися не буде. Але через подорожчання кормів для тварин може зрости ціна на м’ясо і м’ясні вироби, вважає експерт.

Відмітив, що важливим чинником прискорення інфляції буде підвищення мінімальної заробітної плати (до 6000 грн у січні та 6500 грн в грудні 2021 року), що, крім зростання споживчого попиту, призведе до збільшення витрат бізнесу на заробітну плату та податкового навантаження.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com