В Україні очікуються підйоми рівнів води

5.02.2019, 09:54
10559

У вівторок, 5 лютого, на річках очікуються руйнування льодових явищ та підйоми рівнів води через потепління та снiготанення.

Читайте також: Погода на сьогодні: в Україні надалі тримається потепління

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

“За даними Укргідрометцентру, 5 лютого, у зв’язку iз потеплінням та снiготаненням, очікується руйнування льодових явищ з пiдйомами рiвнiв води”, – йдеться у повідомленні

Зокрема, на рiчках Закарпатської областi підйом рівнів води сягне 0,5-1,5 м; на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра у межах Львiвської, Iвано-Франкiвської областей, Прута, Сiрету у межах Чернівецької, Івано-Франківської областей – на 0,3-1,3 м, можливе формування заторiв льоду з рiзкими коливаннями рiвнiв води.

Окрім того, на рівнинних притоках Днiстра у межах Тернопiльської, Хмельницької, Вiнницької областей та на рiчках басейну Захiдного Бугу у межах Львiвської, Волинської областей – на 0,2-0,7 м; на рiчках басейну Прип’ятi – на 0,1-0,5 м, з можливим виходом води на окремі понижені дiлянки заплав у межах Волинської областi.

Також 5-6 лютого, внаслідок добігання води по руслу, на ділянці Днiстра Галич – Залiщики, Тиси Хуст – Чоп, у нижній течії Боржави та Латориці очiкуються пiдйоми рiвнiв води на 0,3 – 0,8 м над рiвнями на 8 годину.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com