В Україні офіційно зареєструвалися понад 4 тисячі волонтерів

27.04.2023, 20:00
139691

Від початку року реєстр волонтерів Державної податкової служби продовжує стрімко зростати, і на 19 квітня включав 4,3 тисячі осіб.

Читайте також: На Рівненщині зіткнулись бус та вантажівка: у моторошній ДТП загинув військовий, ще двоє – травмовані

Про це повідомила членкиня комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної политики Ольга Василевська-Смаглюк.

На 19 квітня у Податковій зареєструвалися 4,3 тисячі осіб як волонтери, причому у 2023 році реєстр продовжує швидко розширюватися.

Так, від початку року до реєстру волонтерів включено 1,6 тисячі осіб. Це – 37 % від загальної кількості.

Як раніше повідомлялося, у реєстрі волонтерів Державної податкової служби у 2022 році зареєструвались 2383 українців, що у понад восьмеро більше, ніж за весь час його існування.

Реєстр волонтерів антитерористичної операції створено ще у 2014 році, проте до повномасштабного вторгнення у ньому було лише 320 осіб.

Реєстрація в Податковій дозволяє волонтерам не потрапити під оподаткування донатів, адже без неї ДПС може нарахувати 18% податку на доходи фізичних осіб та 1,5% військового збору на донати. Крім того, внесення в реєстр волонтерів упереджує ризик потрапити під фінмоніторинг та зазнати блокування банківських рахунків через підозрілість операцій по картках.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com