В Україні озвучили правила вступної кампанії-2021

16.10.2020, 11:48
86731

Міністерство освіти України опублікувало наказ про затвердження умов прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2021 році.

Читайте також: Вступна кампанія до вузів: МОН затвердило порядок подання заявок онлайн

Згідно з документом, основний етап вступної кампанії у 2021 році відбудеться в липні, повідомили в пресслужбі МОН.

Вступникам на лікарські спеціальності

Наступного року вступникам на лікарські спеціальності ( “Стоматологія”, “Медицина”, “Педіатрія”) для того, щоб взяти участь в конкурсному відборі, потрібно буде мати не менше 150 балів з другого і третього конкурсних предметів. Однак ця вимога не буде поширюватися на тих, чий конкурсний бал буде вище 175. Обов’язковими предметами ЗНО для вступу на ці спеціальності буде українська мова та математика, а третім предметом вступник зможе обирати біологію, хімію або фізику.

Спеціальності гуманітарного та соціального спрямування

Для вступників на спеціальності гуманітарного та соціального спрямування обов’язковим залишиться ЗНО з української мови та літератури. Вступники на інші спеціальності зможуть скористатися правом проходити тестування тільки з української мови. Тест з української мови буде містити також компетентнісні завдання, які передбачають знання літератури. Сертифікати ЗНО з української мови та літератури 2018-2020 років можна буде використовувати для вступу на всі спеціальності.

Також в наступному році для більшості спеціальностей значно розширено перелік предметів ЗНО, які можуть використовуватися як третій конкурсний предмет.

Вступ на контракт

Встановлено обмеження кількості заяв, які вступник зможе подати на контракт – в загальному не більше 30 заяв. Крім того, щоб уникнути непорозумінь з наданням рекомендацій на контракт, заяви тих абітурієнтів, які зараховані на бюджет, будуть автоматично виключені на всі інші конкурсні пропозиції за винятком випадків, коли абітурієнт сам забажає їх залишити (якщо планує вчитися більш ніж по одній освітній програмі, більш ніж в одному закладі освіти і т.д.).

Що зміниться для вступників до магістратури

Єдиний вступний іспит з іноземної мови (ЄВІ) в магістратуру буде обов’язковим для всіх спеціальностей. Вступному іспиту ввели вагові коефіцієнти – тепер заклад зможе збільшити вагу бала за професійним випробуванням, залишивши на іспит з іноземної мови щонайменше 25%.

У 2021 року вступники на магістратуру зможуть використовувати результати ЄВІ 2020 року і 2021, результати єдиного вступного випробування (ЄФВВ) – тільки 2021 року.

До 31 грудня 2020 року всі вищі навчальні заклади повинні затвердити і оприлюднити свої правила прийому, які мають відповідати Умовам прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2021 році.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com