В Україні пацієнтам з коронавірусом робитимуть по два ПЛР-тести одночасно

24.12.2021, 16:03
107988

Деякі пацієнти з COVID в Україні здаватимуть по два ПЛР-тести одночасно, аби вчасно виявляти штами “Дельта” й “Омікрон”.

Читайте також: Статистика коронавірусу на 24 грудня: 6674 нових випадків COVID-19 і 1646 госпіталізацій

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів головний санітарний лікар Ігор Кузін.

“Для того щоб більш фокусно і швидше приймати рішення саме по циркуляції “Омікрону” в Україні, ми вирішили трохи змінити підходи до лабораторної діагностики. Незабаром на рівень регіонів будуть поставлені спеціальні ПЛР тест-системи для визначення штаму “Дельта”, — повідомив Кузін

За його словами, зразки будуть забиратися у пацієнтів з нетиповим перебігом COVID-19, а саме: безсимптомним і надважким. Крім того, братимуть тест і в тих, хто повернувся з-за кордону.

Як зазначається, для цих категорій буде спочатку проводитися звичайне ПЛР-тестування для підтвердження хвороби, а потім наступне — для підтвердження або спростування штаму “Дельта”.

“Якщо буде підтверджена “Дельта”, то зразок не буде посилатися далі на секвенування, щоб ми не витрачали ні реагенти, ні час. Якщо “Дельта” не підтверджена, то такий зразок направляється на повне секвенування. Тобто, ми будемо виходити методом виключення і за рахунок цього будемо більш оперативно отримувати інформацію про циркуляцію штаму (“Омікрон” – ред.)”, — пояснив Кузін.

Головний санітарний лікар зазначив, що зразки будуть братися одночасно.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com