В Україні переведуть банківські рахунки на європейський стандарт IBAN

1.10.2019, 13:11
44683

В Україні з 1 жовтня набрали чинності нові реквізити рахунків для зарахування податків, зборів та інших платежів до державного та місцевих бюджетів відповідно до стандарту IBAN.

Читайте також: У роботі ПриватБанку стався масштабний збій

Про це повідомляє пресслужба Державної казначейської служби.

“Рахунки для зарахування податків, зборів та інших платежів до державного та місцевих бюджетів відповідно до стандарту IBAN діяти з 01.10.2019”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що реквізити нових рахунків можна отримати у відповідних органах, які контролюють стягнення надходжень бюджету, і на веб-сторінках Головних управлінь Казначейства в областях і в Києві.

Впровадження міжнародного номера банківського рахунку IBAN дасть змогу гармонізувати український платіжний простір з європейським, а також модернізувати систему електронних платежів Національного банку.

Структура нового номера складатиметься з 29 літер і цифр, включаючи код України, контрольний розряд, код банку і рахунок. Крім того, Нацбанк планує використовувати QR коди, що містять інформацію про номер IBAN, для спрощення оплати рахунків і обміну платіжною інформацією.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com