В Україні планують побудувати нові військово-морські бази: подробиці

12.10.2020, 17:09
86436

В Офісі Президента заявили про потребу збудувати 2 нові військово-морські бази на Чорному та Азовському морях. Крім того, до будівництва мають намір залучити британські компанії.

Читайте також: У госпіталі помер важкопоранений на Донбасі військовий з Хмельниччини

Як передає Кореспондент, про це заявив заступник голови Офісу президента Ігор Жовква в інтерв’ю Інтерфакс-Україна в понеділок, 12 жовтня.

“Україна потребує створення фактично з нуля військово-морських баз. І підкреслю, що не британська військово-морська база буде розміщена в Україні, а українська база буде побудована із залученням британських фахівців”, – сказав Жовква.

За його словами, про це Україна і Великобританія уклали меморандум. Україні потрібна одна база на Чорному морі і одна – на Азовському.

“Повинні відпрацювати британський досвід, не повторювати їхні помилки. У нас інша ситуація, не такі військово-морські здатності, як у Великобританії, але у нас два моря, які треба захищати”, – додав Жовква.

Чиновник підкреслив, що президенту Зеленському були представлені можливості британських компаній, які можуть будувати такі бази, і все це буде предметом переговорів.

Читайте також: 98% українських товарів вільно вийдуть на ринок Великобританії

“Є цифра 1,25 млрд фунтів стерлінгів – це той кредитний обсяг, який може бути наданий британською стороною на будівництво таких компонентів. У найближчі місяці будуть йти інтенсивні переговори між Україною, Великою Британією і, не виключено, іншими країнами, які є нашими стратегічними партнерами”, – резюмував Жовква.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com