98% українських товарів вільно вийдуть на ринок Великобританії

9.10.2020, 16:09
86215

Завдяки підписаній Угоді про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство з Великою Британією близько 98% всіх українських товарів матимуть вільний доступ на ринок цієї країни.

Читайте також: У Великобританії повідомили терміни переходу на чисту енергію

Як передає Кореспондент, про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України

Зазначається, що Угода забезпечить подальший поступальний розвиток відносин України з Великою Британією після закінчення перехідного періоду, передбаченого угодою про її вихід зі складу Європейського Союзу.

“Підписання цієї Угоди, яка гарантує Україні преференційний доступ на ринок Британії, є важливою складовою розвитку взаємовигідних відносин між країнами. Зокрема, квотування за деякими товарами збільшиться з 13% до 20%, що буде стимулювати український експорт. Крім того, умови доступу на ринок Великобританії і ЄС будуть швидко розширені, адже їхній перегляд відбудеться вже в 2022 році”, – прокоментував перспективи України заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України – Торговий представник України Тарас Качка.

Читайте також: Зеленський і Джонсон домовилися про роботу над полегшенням візових умов

За його словами, Угода передбачає рівень лібералізації умов торгівлі товарами і послугами між Україною і Великобританією на рівні, не нижчому, ніж передбачено в Угоді про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. З дати набуття чинності Угодою про політичну співпрацю, вільну торгівлю і стратегічне партнерство з Великобританією відбудеться повна лібералізація 98% товарної номенклатури, а з 2023 року для України лібералізованими будуть ще 2% товарів. Кількість тарифних квот для України становить 36 + 4 додаткових. Нульові тарифні квоти встановлюються британською стороною додатково до наданих в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com