В Україні почали діяти нові правила перевезення багажу в потягах

10.04.2019, 20:27
20351

Мінінфраструктури оновило Правила перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України. Відповідний наказ від 1 лютого 2019 року № 74 був зареєстрований в Мін’юсті та почав діяти 9 квітня. Про це повідомляє ЛІГА: ЗАКОН.

Читайте також: “Укрзалізниця” отримала вагони з душем у кожному купе (фото)

Відтак, пасажир має право перевозити ручну поклажу у всіх категоріях вагонів і поїздів загальною вагою до 50 кг. Ручна поклажа до 36 кг включно перевозиться безкоштовно, перевищення до 14 кг оплачується за тарифом перевезення багажу. Ручна поклажа, загальна вага якої перевищує 50 кг, до перевезення в пасажирських вагонах не допускається.

Раніше пасажирам дозволяли перевозити додаткову ручну поклажу вагою до 50 кг в плацкартному або купейному вагоні після покупки за повну вартість додаткового проїзного документа відповідного вагона.

Крім того, додаткову ручну поклажу вагою до 150 кг можна було перевезти в окремому купе з оплатою повної вартості всіх місць в ньому.

В поїздах категорій Інтерсіті і Інтерсіті+ не дозволять перевозити велосипеди, якщо відсутні технічні умови (місця) для їх розташування у вагоні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com