В Україні почався новий спалах коронавірусу

20.01.2022, 17:02
109574

В Україні почався новий спалах COVID-19, епіцентр якого у західних областях.

Читайте також: В Україні виявили понад 18 тисяч нових хворих на коронавірус

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив на брифінгу.

Він зазначив, що штам “Омікрон” виявлений уже у 149 країнах.

Також, за його словами, цей варіант коронавірусу зафіксовано у 10 регіонах України.

“До 8, які були вчора, ввечері додалися Івано-Франківська та Херсонська області”, – зазначив Ляшко.

Міністр додав, що раніше “Омікрон” було виявлено у Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Одеській, Полтавській, Тернопільській, Львівській областях та Києві.

За його словами, ще не можна сказати про домінування в Україні штаму “Омікрон”, але його розповсюдження свідчить необхідність підготовки до великої кількості випадків коронавірусної хвороби.

Ляшко зазначив, що вчора в Україні вже було зареєстровано 18 тис. 479 підтверджених випадків COVID-19, і це свідчить про те, що в Україні розпочався новий спалах коронавірусної хвороби.

“Епіцентр спалаху – західна Україна. Найбільш ускладнена епідситуація – в Івано-Франківській області. Негативна динаміка вже спостерігається у Чернівецькій, Львівській та Тернопільській”, – повідомив міністр

Він додав, що наприкінці грудня – на початку січня в Україні за тиждень реєстрували по 30 тис. випадків захворювання, цього тижня лише за два дні – 30 тис.

За словами Ляшка, Міністерство охорони здоров’я вже направило подання про розгляд на засіданні Державної комісії з ТЕБ та НС питання про запровадження в Івано-Франківській області “червоного” рівня епідемічної небезпеки.

Ляшко додав, що в області вже перевищено три індикаторні показники, визначені в постанові про адаптивний карантин, два з яких свідчать про зростання навантаження на систему охорони здоров’я: рівень госпіталізацій та динаміка рівня госпіталізацій.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com