В Україні подорожчає опалення

10.11.2020, 10:51
88702

В Україні вартість природного газу буде рости до грудня. Відповідно буде і підвищуватися тариф на опалення.

Читайте також: Підвищення не буде: Мінфін не дозволив підняти зарплати сімейним лікарям через брак коштів

Такий прогноз зробив директор енергетичних програм Центру світової економіки і міжнародних відносин НАНУ Валентин Землянський, передає UBR. Він назвав дві причини для цього.

“По-перше, ми входимо в так званий високий сезон, в опалювальний сезон, коли завжди підвищується ціна на газ. Від того, чи буде зима суворою або досить теплою, буде залежати і швидкість підвищення. Але точно збільшення буде”, – вважає експерт.

На його думку, чи будуть підвищуватися тарифи на комунальні послуги, залежить від політичної волі вирішити боргову кризу у підприємств теплокомуненерго, який безпосередньо пов’язаний із заниженими тарифами.

Він пояснив, що до кінця року діє постанова про ПСО, підписана ще Кабінетом міністрів Володимира Гройсмана.

Але після 1 січня такої гарантії більше немає, і “під ніж” цілком може лягти пільговий тариф, який гарантує для населення по 90 коп./КВт⋅г за перші 100 кВт⋅г.

“Я не виключаю, що пільгові 100 кВт⋅г… будуть переглянуті, і весь обсяг електроенергії, який споживає домогосподарство, буде доведений до рівня 1,68 грн/кВт⋅г. Поки все говорить про те, що ціни і тарифи будуть продовжувати своє зростання. По газу у нас щомісячне зростання, постачальники газу зобов’язані за 5 днів до початку місяця поставки, умовно кажучи до 25 числа, публікувати прогнозні ціни, які будуть діяти в наступному місяці. До грудня місяця, думаю, вони будуть збільшуватися”, – спрогнозував експерт.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com