В Україні пропонують ввести подвійне громадянство

15.10.2019, 21:49
47174

МЗС України займається розробкою законопроекту про надання подвійного громадянства. Про це у вівторок, 15 жовтня, повідомив віце-прем’єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба, передає РБК-Україна.

Читайте також: Серьога заявив, що хоче отримати українське громадянство

″У нас в уряді є кілька підходів до того, як повинна бути впроваджена ідея про подвійне громадянство. Мої колеги з МЗС доводять все це до цілісної концепції, але для мене зараз найважливіше, що всі дозріли для того, щоб працювати над цим питанням. Ми починали з того, що це питання сприймалося як щось цілком космічне і нереалізоване. А зараз ми вже обговорюємо конкретний законопроект″, – підкреслив Кулеба.

Він також зазначив, що юридичний статус закордонного українця не наповнений достатнім вмістом, а ініціатива дозволить мільйонам людей зберегти зв’язок з Україною.

″Так склалося, що мільйони людей виїхали. І ми повинні зберегти їхній зв’язок з Україною. І паспорт, громадянство – одна з таких сполучних ланок. Я радий, що є еволюція в цьому питанні. І сподіваюся, що воно буде підтримане суспільством, тому що заборону на подвійне громадянство було створено в одному контексті, а зараз контекст зовсім інший″, – сказав дипломат.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com