“В Україні реальних 40 тисяч заражень”, – лікар-імунолог Волянський (відео)

7.11.2020, 14:28
88487

Адаптивний карантин, який діяв в Україні з весни, нічого не дав в плані мінімізації жертв Covid-19 і захисту найбільш уразливих категорій населення. Українській владі потрібно займатися лікуванням людей, а не сіяти паніку серед населення.

Читайте також: Імунолог розповів, як при похолоданні поширюється коронавірус

Про це розповів лікар-імунолог, доктор медичних наук Андрій Волянський, пише Апостроф.

“Природно, що люди хворіють і вмирають, тому потрібно ці жертви мінімізувати, а це не робиться. Ми граємо вже півроку в зірницю, ми розфарбували країну, і що далі? Що нам дав адаптивний карантин? Нічого не дав. Потрібно в першу чергу захищати не всіх, а вразливих, тобто групи ризику. А дітям і молодим людям рано чи пізно все одно доведеться перехворіти “, – сказав він.

“Дійсно, ми тестуємо мало і неправильно. І можна припускати, що реальне інфікування у нас в 5-10 разів більше, ніж ми бачимо за офіційними даними. Але не треба лякатися ні 8, ні 9, ні реальних 40 тисяч – це абсолютно нормальний процес проходження першої хвилі пандемії”, – додав він.

Імунолог наголошує, що інформація, яку дає глава МОЗ Максим Степанов останнім часом – негативна і говорить про бездіяльність.

“Що ми чуємо від міністра в останні дні. У нас зі слів того ж міністра виявляється, що кількість ліжок з киснем – це менше половини сьогоднішнього ковідного фонду. Концентраторів мало, вакцини найближчим часом не буде. Ніяк не проводиться робота з категоріями ризику. Тобто вся інформація, яку озвучує той же міністр, є негативною і каже про бездіяльність “, – констатував Волянський.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу, 6 листопада, коронавірусне захворювання підтвердили ще у 10746 людей. Це на 1025 осіб більше, ніж у попередній день (9721).

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com