В Україні різко обміліли річки і водосховища: причина

3.03.2020, 19:15
65361

В Україні різко обміліли річки і водосховища через аномальну осені і зими 2019−2020 років. Про це повідомляє на Facebook Державне агентство водних ресурсів.

Читайте також: Глобальне потепління: січень 2020-го побив 140-річний рекорд (відео)

Повідомляється, що вперше за 120 років Україна опинилася в ситуації, коли гідрометеорологічні умови можуть спричинити обмеження у використанні води. Зокрема, в разі маловоддя умови водокористування можуть бути змінені або обмежені, в тому числі скиди води через греблі ГЕС.

Також повідомляється, що в разі прийняття таких заходів, пріоритет буде в забезпеченні українців водою для питних і побутових потреб.

“За інформацією Укргідрометцентру, сьогодні на більшості річок України спостерігається низька водність. Відповідно в цьому році на українських річках весняна повінь буде відсутній. Крім того, маловоддя може привести до пересихання малих водотоків”, − йдеться в повідомленні.

Міжвідомча комісія з погодженням режимів роботи дніпровських та Дністровського водосховища в контексті цих умов погодила відповідні режими роботи водосховищ в березні 2020 року.

В окупованому Криму, в свою чергу, також заявляють, що до початку весни в основних водосховищах накопичилося близько 100 млн кубометрів води. Ці обсяги майже вдвічі менше, ніж в минулому році.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com