В Україні розпочався дипломатичний скандал через напад на білоруський завод

23.02.2019, 17:45
13507

Посольство Білорусі в Києві направило до українського МЗС ноту протесту через розбійний напад на асфальтобетонний завод в Миколаївській області. Про це повідомляє прес-служба дипломатичного відомства.

Читайте також: Лукашенко приголомшив заявою про долю України, Росії та Білорусі

Інцидент трапився в ніч на 22 лютого, коли невідомі проникли на територію заводу, побудованого будівельно-монтажним трестом №8 (м.Мінськ), для виконання капітального ремонту ділянок автотрас в Миколаївській області. В повідомленні йдеться, що зловмисники отруїли сторожових собак, побили і зв’язали співробітників охорони та завдали підприємству матеріальної шкоди.

У повідомленні до МЗС України наголошують на тому, що подібні дії не відповідають домовленостям сторін на найвищому рівні, а також завдають шкоди торгово-економічним відносинам двох країн. У дипмісії також вказали, що в українських ЗМІ з’явилися публікації з посиланнями на звернення ряду народних депутатів Верховної Ради України в уряд країни, які, як вважають в посольстві, спрямовані на формування недовіри і упередженого ставлення до співпраці з білоруською стороною в дорожньо-будівельній сфері.

“У цих зверненнях робиться спроба дискредитувати успішну роботу холдингу” Белавтодор “на українському ринку дорожньо-будівельних послуг”, – вважають білоруські дипломати.

Посольство направило звернення на адресу віце-прем’єра України – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, який є співголовою міжурядової Мінська і Києва з питань торгово-економічного співробітництва.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com