В Україні створять мережу реабілітаційних центрів, – Зеленський

19.07.2023, 12:35
143882

В Україні за підтримки Японської агенції міжнародного співробітництва планується створення мережі реабілітаційних центрів для подолання наслідків війни.

Читайте також: Білорусь викрадає тисячі українських дітей і влаштовує їм “перевиховання” – The Telegraph

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

За словами президента, продовжується робота над підготовкою Доктрини України, спрямованої на вирішення питань післявоєнної трансформації, а також для допомоги громадянам.

“Міністр охорони здоров’я та міністр соціальної політики представили мені концепцію створення мережі реабілітаційних центрів в Україні. Різний рівень і функціонал, але абсолютно необхідні послуги реабілітації. Вже почалася реалізація. Міністри представлять усі деталі”, – зазначив Зеленський.

Глава Української держави розповів про зустріч із керівником Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA), яке є одним із найбільших у світі інститутів підтримки економічного та соціального розвитку.

“Її робота схожа з роботою, приміром, американського USAID, яку в Україні вже знають”, – уточнив Зеленський.

Так, додав президент, Японська агенція зараз реалізує програму екстреного відновлення в Україні. Обсяг програми складає 500 мільйонів доларів.

“Загалом за час від початку повномасштабної агресії це Японське агентство вже надало Україні підтримки на понад мільярд доларів. І в нас є потенціал для збільшення співпраці – саме про це говорили: розмінування, енергетика, проекти в інфраструктурі, освіта. Дуже важливо – будівництво реабілітаційних центрів для подолання наслідків війни”, – наголосив Зеленський.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com