В Україні суд дозволив СБУшнику не оприлюднювати свою декларацію

16.05.2019, 19:16
25216

Окружний адміністративний суд Києва визнав законним засекречення декларації першого заступника голови Служби безпеки Павла Демчини. Про це повідомляють на офіційному сайті суду.

Читайте також: У Луцьку п’яний СБУшник на смерть збив чоловіка на Великдень

Суд відмовив ″Центру протидії корупції″, який просив визнати бездіяльність Демчини у неподанні електронних декларацій протягом 2016-2018 років та зобов’язати чиновника подати декларації за 2015-2018 роки.

″Суд ухвалив таке рішення ,зважаючи на те, що Павло Демчина діяв у межах чинного законодавства, зокрема відповідно до положень порядку подання декларацій посадовими особами СБУ″, – йдеться в повідомленні.

У ЦПК при цьому  стверджують, що Демчина не підпадає під норму закону, яка дозволяє не оприлюднювати декларації окремих чиновників.

″У Законі ″Про запобігання корупції″ написано, що спеціальний порядок обліку декларацій, по-перше, встановлюється виключно НАЗК, а не СБУ і іншими органами, а по-друге, він стосується лише, грубо кажучи, секретних співробітників, оперативників. А перший заступник голови СБУ – публічна особа, оскільки є указ про його призначення, і він сам за родом своєї діяльності є публічною особою″, – пояснив ″Українській правді″ юрист ЦПК Олексій Бойко.

Активісти планують оскаржувати рішення суду, однак наразі вони ще не отримали повний текст із аргументацією судді.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com