В Україні туристи зможуть відвідувати маяки

16.09.2019, 14:12
42206

В Україні у вихідні дні для відвідування туристам відкриють маяки. Відтепер вони не тільки забезпечуватимуть безпеку на морі, а й гостинно прийматимуть туристів, щоб ті могли ознайомитися з  роботою маяків, від яких залежить безпека мореплавства. Про це заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій, повідомляє прес-служба відомства.

Читайте також: У Чорне море увійшов військовий корабель США

“Маяки України відтепер не тільки забезпечуватимуть безпеку на морі, а й гостинно прийматимуть у себе туристів. Таке рішення прийнято на основі світової практики, адже маяки це не тільки навігаційні об’єкти, а й культурна та історична спадщина України”, − йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до Міністерства інфраструктури України надходило багато звернень з проханням відкрити маяки для відвідування.

Наразі для відвідування доступні Воронцовський маяк у місті Одеса, Сіверсів Передній маяк у Миколаєві, Генічеський та Станіслав-Аджигольський Задній маяки у Херсонській області. Згодом у Мініфрастурктури планують розширити цей перелік.

Чиновники запевняють, що такі заходи не перешкоджатимуть роботі маяка, адже для туристів відведено певний час у вихідні дні. Крім того, міжнародна асоціація навігаційного забезпечення мореплавства та маякових служб, членом якої є Україна. Популяризація маяків дає можливість інформувати громадськість про обов’язки держави щодо навігаційно−гідрографічного забезпечення мореплавства, захисту морського середовища, пошуку і рятування на морі.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com