В Україні у дитини вперше зафіксований нетиповий запальний синдром через COVID-19

11.08.2020, 15:50
81054

Шестирічна дівчинка поскаржилася батькам на болі в животі. Крім того, у дитини піднялася температура і набрякли руки і ноги. Після консультацій з кількома лікарями у дівчинки запідозрили рідкісну хворобу – синдром Кавасакі.

Читайте також: У Дніпрі вантажівка зіштовхнулася з мікроавтобусом, постраждали 10 людей (фото, відео)

Цікаво, що дівчинка не належить до тих, хто в групі ризику цього захворювання. Через тиждень після перших симптомів вона потрапила в реанімацію в Західноукраїнський дитячий медцентр. Її стан був критичним. Про це повідомляє газета “Експрес”.

За словами медиків, у дівчинки були висипання на кистях і ногах, також були ознаки серцево-судинної недостатності. Її хвороба розвивалася нетипово, оскільки синдром Кавасакі вражає дітей до п’яти років.

Медики дізналися у батьків, що за місяць до появи цих синдромів вона хворіла ГРВІ. Тоді ПЛР-тест на коронавірус їй не робили. Але імуноферментний аналіз виявив антитіла до коронавірусної інфекції.

За словами імунологів, під час пандемії медики з різних країн виявляли у дітей кавасакіподібні захворювання з нетиповими синдромами.

У дівчинки діагностували педіатричний мультисистемний запальний синдром. При цьому медики кажуть, що про цей синдромі вони дізналися тільки з іноземних джерел, оскільки в Україні такі випадки ще не були описані.

У реанімації маленька пацієнтка провела тиждень. При цьому перші три дні були найважчими через ступінь серцево-судинної недостатності. Також у неї впав тиск, і вона відчувала себе дуже слабкою.

Але через тиждень її перевели до відділення педіатрії. 4 серпня її виписали з лікарні, але місяць лікарі проводитимуть контрольні обстеження, щоб виключити можливі ускладнення з боку серцево-судинної системи.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com