В Україні у всіх громадах з’являться земельні радники

4.11.2019, 16:11
50407

Система надання безоплатної правової допомоги готується до запуску земельної реформи: у кожному такому центрі невдовзі працюватиме земельний радник. Про це повідомляє сайт Координаційного центру з надання безкоштовної правової допомоги (БПД).

Читайте також: Верховна Рада заборонила огороджувати прибережні зони

Повідомляється, що у трьох областях − Київській, Львівській та Миколаївській − за підтримки Світового банку реалізовано пілотний проєкт “Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні”. Проведено тренінги для працівників системи безкоштовної правової допомоги (БПД, адвокатів, юристів органів місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад, землевпорядників та реєстраторів). Мобільні групи виїжджали для консультування із земельних питань у віддалені громади.

Напрацьований досвід буде поширено на всю Україну. Зокрема, проводитиметься навчання працівників системи БПД до надання правової допомоги у сфері земельних правовідносин.

У кожному центрі з надання БВПД та бюро правової допомоги працюватиме хоча б один фахівець, який спеціалізуватиметься на земельних питаннях. Створюватимуться спеціалізовані центри з надання БВПД, які надаватимуть комплексну допомогу, зокрема із земельних питань.

Повідомляється, що оператори матимуть повний пакет правової інформації щодо всіх нагальних питань, котрі стосуються як власників земельних паїв, орендарів, так і тих, хто займається чи хоче зайнятися аграрним бізнесом.

З урахуванням даних соціологічних досліджень, буде підготовлено окремий розділ з земельних питань в українській правовій Вікіпедії – довідково−інформаційній платформі правових консультацій WikiLegalaid. Кожен українець, маючи лише доступ до інтернету, може отримати правову консультацію “простою мовою”, щоб її зрозуміли люди без юридичної освіти.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com