В Україні великі супермаркети змусять встановити громадські вбиральні

20.05.2019, 16:15
25691

Наявність громадських туалетів у великих супермаркетах з 1 серпня 2019 року буде обов’язковою. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: В мінрегіоні громадські заклади зобов’язали облаштувати пеленальними столиками

За його інформацією, ця норма міститься в нових змінах до Державних будівельних норм ″Підприємства торгівлі″.

Це означає, що у всіх нових і реконструйованих великих супермаркетах, гіпермаркетах та інших продовольчих магазинах з торговельною площею 2500 кв. м і більше та універсальним асортиментом товарів обов’язково повинні бути громадські туалети. Розрахунок – один санітарний прилад на 600 кв. м торгової площі, але не менше чотирьох санітарних приладів на об’єкт.

Згідно з новими нормами, туалетні кімнати мають бути роздільними – для чоловіків і окремо для жінок – і обов’язково повинні мати універсальну кабіну для людей з інвалідністю.

Парцхаладзе нагадав, що зараз проектувальники зобов’язані передбачати громадські туалети для відвідувачів лише в непродовольчих торгових центрах. Це ТЦ і ТРЦ, універмаги, великі магазини одягу, взуття, дитячих товарів (наприклад, іграшок).
Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com