В Україні встановлять спецкамери для контролю за дотриманням карантину

16.09.2021, 18:19
101069

В Україні у торговельних центрах планується встановити спеціальні камери для контролю за дотриманням маскового режиму і соціальної дистанції в місцях масового скупчення людей. Своєю чергою, омбудсменка Людмила Денісова застерегла від втручання в особисте життя, якщо під час карантину в торговельних центрах встановлять такі спецкамери.

Читайте також: МОЗ назвало області, які наближаються до “червоної” зони

Про це йдеться в Telegram-каналі Людмили Денісової.

“Наголошую на необхідності дотримання володільцями та розпорядниками у публічному та приватному секторах вимог законодавства у сфері захисту персональних даних під час встановлення систем відеоспостереження. Варто пам’ятати, що чим більше передбачається втручання у приватність внаслідок запровадження таких заходів, тим вагомішими мають бути підстави для його обґрунтування”, – сказано в її повідомленні.

У зв’язку з цим працівники секретаріату Уповноваженого Верховної Ради створили практичний інструмент з рекомендаціями й алгоритмами, аби забезпечити дотримання чинного законодавства та міжнародних стандартів у цій сфері у разі, якщо володілець під час карантину все ж вирішить встановити відеоспостереження.

Зокрема, повинно бути розміщене повідомлення, яке попереджає про те, що здійснюється відеоспостереження, і пояснення, з якою метою це робиться. Сам доступ до систем відеоспостереження, записів, серверів та аналітичних даних, пов’язаних із відеоспостереженням, має бути обмеженим. Також рекомендується вести реєстр усіх дій, що вчиняються із персональними даними. Більш детально із рекомендаціями можна ознайомитися тут.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com