В Україні ввели нове покарання для росіян

12.11.2018, 10:43
5210

Набув чинності закон, згідно з яким громадянам Росії загрожує кримінальна відповідальність за незаконне перетинання українського кордону.

Згідно з документом, за подібне порушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років, передає Народна правда.

Кримінальний кодекс країни доповнено статтею 332-2 “Незаконне перетинання державного кордону”.

У разі заподіяння шкоди інтересам держави або існуючої заборони на в’їзд в Україну представникам російських силових відомств поза пунктами пропуску або в пунктах пропуску без відповідних документів чи за підробленими документами за незаконний перетин кордону порушнику загрожує термін до 3 років позбавлення волі.

У разі повторного порушення або у групі осіб покарання збільшується – термін від 3 до 5 років. За ті ж дії, поєднані з насильством (застосуванням зброї) настане покарання у вигляді ув’язнення на 5 – 8 років.

Верховна Рада прийняла новий закон 18 жовтня, документ був підписаний президентом країни 7 листопада, а 9 листопада він був опублікований в газеті “Голос України”. На наступний день, тобто в суботу, 10 листопада, закон вступає в силу.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com