В Україні ввели збір з авіапасажирів

13.07.2020, 16:51
78229

На позачерговому засіданні Верховної Ради 13 липня нардепи ввели збір за виліт пасажирів. парламентарі ухвалили в другому читанні законопроєкт №2424, яким вносяться відповідні зміни до Повітряного кодексу України.

Читайте також: Зеленський підписав закон про підтримку культури

Рішення підтримали 256 нардепів.

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначається, що він передбачає закріплення поняття “державний збір із суб`єкта авіаційної діяльності”, а також доповнює Повітряний кодекс України статтею, якою визначаються особливості справляння державного мита за кожного пасажира й за кожну тонну вантажу.

“Законопроєкт забезпечить удосконалення чинного механізму справляння державних зборів за кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України, і за кожну тонну вантажу, що відправляється або прибуває до аеропорту України, які є основним джерелом надходження до Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України в міжнародних авіаційних організаціях, за рахунок якого повністю утримується та здійснює свою діяльність Державна авіаційна служба України”, – сказано в пояснювальній записці.

Зазначимо, що в першому читанні законопроєкт підтримали ще 19 травня.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com